Τρίτη, Μαΐου 24, 2005

ΘΗΛΥΚΟΤΗΤΑ Ι

Σαν επίδοξος απόγονος του «πονηρού γέρου» (του Ευκλείδη ντε!), αλλά και σαν τυραννισμένο αρσενικό καταλαβαίνω - παρακαλώ να συμφωνήσουμε σ’ αυτό - ότι η ΘΗΛΥΚΟΤΗΤΑ (από τούδε θα αναφέρεται ως Θ) δεν μπορεί να ορισθεί με ευθύ τρόπο. Είναι ονειρικό ζητούμενο (γι’ αυτό και το post εδώ…) που μόνο με πλαγιοσκοπήσεις της μορφής:
«δύο σημεία ορίζουν μια ευθεία» (αλλά για το σημείο γαργάρα…)
μπορεί κανείς να την αντιμετωπίσει.
Το έναυσμα το έδωσε η Andrea Zax, όταν σε κάποιο από τα πολυάριθμα (!) προηγούμενα posts μου ρωτούσε:
«Γιατί να αρέσει σε έναν άντρα η Νικόλ Κίντμαν; Διαφωτίστε με»

Φυσικά, μην περιμένετε συντρόφισσες και σύντροφοι, ότι θα σας προσφέρω την αλήθεια και σεις ανάλογα με τον σεξουαλικό σας προσδιορισμό θα την εκμεταλλευθείτε! Ο γράφων δηλώνει σχεδόν πλήρη άγνοια επί του θέματος, παρ’ ότι το μελετώ αδιάκοπα, όπως υποσχέθηκα, εδώ και τρεις μέρες φίλτατε estarian.

Ενώ λοιπόν είχα ετοιμασθεί για εμβριθή ανάλυση, παράθεση λημμάτων, quotations κλπ., αντιλήφθηκα ότι και άλλοι παλαιότεροι σοφοί είναι ομοίως αδαείς! Ειδικά οι σοφοί που συνήθως δεν «πηδάνε»… Παρά ταύτα δικαιούνται άποψης γι’ αυτή τη «φυσική δύναμη» όπως όλοι! Προσκαλώ λοιπό όλο blogo-λόϊ που θα περάσει απ’ το φτωχικό μου το επόμενο διάστημα, να συνεισφέρει με απόψεις που θα παρουσιάζονται front page! Σύμφωνες ή αντικρουόμενες μεταξύ τους. Έτσι με ομαδική δουλειά ίσως καταλήξουμε κάπου! Κυρίως να βοηθήσουμε τα κορίτσια που τα ‘χουν παίξει στο ψάξιμο τώρα τελευταία… Με αποτέλεσμα, γιατί αυτά τα πράγματα είναι ετερο-προσδιοριζόμενα, να τα ‘χουν παίξει και τα αγόρια!

Ξεκινάω πρώτος για να «σπάσω» τις ντροπές.

1. η Θ είναι «κατάσταση»
Σε αντίθεση με την αρρενωπότητα που σε όλες τις κουλτούρες δείχνει να είναι συνυφασμένη με εκπαίδευση και μύηση. Τώρα, θα μου πεις οι γριές; I rest my case!
2. η Θ «ανθίζει»
προσοχή δεν καλλιεργείται αλλά απαιτεί ως έδαφος την αρρενωπότητα!
3. η Θ είναι «ζωντάνια»
«ζωντάνια» δεν σημαίνει «παρτσακλισμός»
4. η Θ «τρέφεται» από την τσαχπινιά.
Σε κάποιες πρώτες τιμές είναι ευθέως ανάλογα μεγέθη
5. η Θ είναι «απαλή»
6. η Θ «ανακουφίζει»
7. η Θ είναι «δεκτική»
8. η Θ είναι «ντροπαλή»

Δεν θυμάμαι ποιος παλιός Έλλην ποιητής έλεγε ότι «η αιδημοσύνη στα μάγουλα μιας κοπέλας είναι το μεγαλύτερο στολίδι της»
9. η Θ είναι μυστικοπαθής
10. η Θ είναι «διάφανη»

έτσι για να φανεί η αντιφατικότητα της κατάστασης.
11. η Θ είναι «δροσερή»
12. η Θ είναι σαγηνευτική
13. η Θ είναι «ευέλικτη»
14. η Θ είναι «κίνητρο»

και για τα δύο φύλα
15. Θ και σάρκα είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος
Πόρισμα: Θ και έρωτας είναι ξαδέλφια
16. η Θ είναι «απαιτητική»
17. η Θ είναι «έξυπνη»
18. η Θ δεν είναι απαραίτητα «λογική»
19. η Θ ασχολείται κυρίως με την Θ

Θ και μετα-Θ είναι μια θεωρία, για να ενισχυθεί το 17 και το 18. Βέβαια και η αρρενωπότητα ασχολείται με την Θ. Όλοι με τη Θ ασχολούνται. Του φαινομένου αυτού έχω δώσει την δόκιμη ονομασία
«υστερικός μουνοκεντρισμός»

20. η Θ αποτελεί «συμπαγοποίηση ενός σημείου»
μην «ψαρώνετε»και εξηγούμαι. Κάθε ακολουθία ιδεών έχει τελικά οριακό σημείο το οποίο συνήθως είναι η φράση:
«γιατί είμαι γυναίκα»
«γυναίκα είναι μωρέ»
«αν ήσουν γυναίκα θα καταλάβαινες»


Σταματώ γιατί «φτιάχτηκα». Θα επανέλθω περιμένοντας τα δικά σας.

8 σχόλια:

Stefanos είπε...

Πολύ ωραίο θέμα. Ειδικά σε μια περίοδο που η θηλυκότητα έχει μπλεχτεί με το σεξ εντ δε σιτυ,και καθολου σεξ στο σπίτι. Εμένα με κάλυψες πάντως . Και αυτό με την συμπαγοποίηση μου ξύπνησε τρυφερές αναμνήσεις από μαθήματα Τοπολογίας...αααχ.. :)

i-fallos (Καπεταν Ηρεμος) είπε...

Μια και είσαι Πατρινός, φαντάζομαι ότι ο Δάσιος θά ήταν ο εισηγητής!

J95 είπε...

Η θηλυκότητα (ως φαντασιακό) είναι το έσχατο καταφύγιο μιας αποτυχημένης γυναίκας, όπως το λευκό δέρμα είναι το έσχατο καταφύγιο ενός αποτυχημένου λευκού.

Stefanos είπε...

ΠΟΙΟΝ ΕΙΠΕΣ ΠΑΤΡΙΝΟ ρεεεεεεεεεεεεεε?!?!?!?? :) Θεσσαλονίκη τελείωσα οπότε είχα την Κωνσταντιλάκη, μια πραγματικά πολύ καλή καθηγήτρια. Και δεν είμαι απο Πάτρα, απλά ο θεός με τιμωρεί για τσι αμαρτίες μου και μένω εδώ πέρα... :)

i-fallos (Καπεταν Ηρεμος) είπε...

Μπαλλλαλλλάϊκα........
Ψέμματα. Πάντα ζήλευα αυτούς που πέρασαν φοιτητικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη! Είχα και φίλους και φίλες ντόπιους! Τώρα βέβαια καλύτερα να μή βρεθούμε γιατί ο χρόνος ο "κλέφτης" έχει κάνει φαντάζομαι σ'όλους καλή δουλειά και θα πικραθούμε....

Stefanos είπε...

Έλα μωρέ που θα πικραθείτε..μην το λες αυτό..θα πέσει πολύ συγκίνηση και δάκρυσμα αλλα οχι και θα πικραθειτε.. ασε ήταν απίστευτα στη Θεσσαλονικη..και μετά η προσγείωση στην Πάτρα αποτομη..

DanaiShips είπε...

H Θ είναι ο πιο εμβαθής τρόπος (και λόγος) να ασχοληθείς με την επιφάνεια...
Εξακολουθώ να απορώ για τη Νικόλ!

i-fallos (Καπεταν Ηρεμος) είπε...

ΕΙΝΑΙ όμορφη και παρ' ότι δεν έχει κανένα έντονα θηλυκό χαραχτηριστικό στην προσωπικότητά της, καταφέρνει να μήν έχει κανένα "αντιθηλυκό"!
Εκτός αυτού, (κοίτα ρε που υπερασπίζομαι την Αυστραλέζα! αλλά έτσι είμαστε όλοι... Οπαδοί στην πρώτη ευκαιρία!) σου δημιουργεί την αίσθηση ότι όλα τα "έντονα" είναι απλά κρυμμένα και περιμένουν... Όπως και η ηθοποιία της.