Τετάρτη, Ιουλίου 06, 2005

Κονομισάριοι

Ο Υπουργός Εσωτερικών (Παυλόπουλος) σήμερα:
Η Πολιτεία οφείλει να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της.
Σωστό!
Έπρεπε να βοηθήσει για την εγκατάσταση των παλιννοστούντων και Αθίγγανων!
Τι εννοεί;

Το «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Ελλήνων Ρομά» της κυβέρνησης, αναφέρει ότι «αναμένεται ότι μέχρι το τέλος του 2005 κανένας Έλληνας Ρομ δεν θα διαμένει σε αντίσκηνα ή αυτοσχέδια καταλύματα».

Γιατί ρε μεγάλε;
Από πότε είμαι υποχρεωμένος εγώ να συνεισφέρω στο κτίσιμο του σπιτιού του (με δωρεάν παροχή ή άτοκα δάνεια ή επιδότηση) τον κάθε Ρώσο που έφερε το ΠΑΣΟΚ για να κερδίσει τις εκλογές ή τον κάθε γυφταρά που πηγαινοέρχεται από όπου και όποτε του καυλώσει, βρωμίζοντας όποιο χώρο του καπνίσει, για να στήσει την σκηνή του ή την παράγκα του;

Και γιατί, αν δεν του δώσουμε τσάμπα σπίτι, τσάμπα νερό, τσάμπα ηλεκτρικό κλπ. είναι ρατσισμός;


Δεν με πιστεύετε έτσι; Επισκεφθείτε λοιπόν το άθλιο και εξοργιστικό site του ανεκδιήγητου πλέον Ελληνικού παρατηρητηρίου του Ελσίνκι (γραφείο Ρομά) που κατάφερε με την άοκνη προσπάθεια του κρατικοδίαιτου και ακριβoπληρωμένου Βαλιανάτου, να καταδικασθούμε από δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το θέμα αυτό!!!! Πριν κανά μήνα.

Λογικά θα πρέπει να ξεσηκωθεί η Αγιά Βαρβάρα και να ζητάει δωρεάν εξοχικό! Γιατί αυτοί το φτιάξανε το σπιτάκι τους μόνοι τους…


Κλεφτόπουλα!!! Μας γονατίσατε…

Και αν δεν με πιστεύετε σύντροφοι, κάντε μια βόλτα στα ακόλουθα:

1. ΠΑΤΡΑ: Αναζητείται επειγόντως χώρος, προκειμένου να φιλοξενήσει για ένα χρονικό διάστημα, τις 30 περίπου οικογένειες των αλβανόφωνων Ρομά, που διαβιούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην συνοικία Μακρυγιάννη της Πάτρας, υπό συνθήκες που έχουν καταγγελθεί από το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.
Το υπόλοιπο εδώ

2. …ο γνωστός αγωνιστής για τα δικαιώματα των Ρομά και Πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ένωσης Τσιγγάνων» Βασίλης Παϊτέρης δήλωσε:
«Η σημερινή καταδίκη της Ελλάδας είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της χρόνιας αδυναμίας αν όχι συνειδητής άρνησης όλων των αρμόδιων φορέων της διοίκησης κάθε πολιτικής απόχρώσης να σεβαστούν τα στοιχειώδη δικαιώματα των Ρομά στην Ελλάδα και ιδίως το δικαίωμα να έχουν αξιοπρεπή στέγη. Είναι επίσης η συνέπεια των απάνθρωπων συστηματικών εξώσεων στην Ελλάδα σε βάρος των Ρομά και μόνο αυτών, από τις συνήθως άθλιες κατοικίες τους. Περιμένω η σημερινή καταδίκη να αποτελέσει ηχηρή καμπάνα για να ξυπνήσει η πολιτεία από το λήθαργο και να τηρήσει τη δέσμευσή της στον ΟΗΕ το 2001, όταν δήλωνε ‘αναμένεται ότι μέχρι το τέλος του 2005 κανένας Έλληνας Ρομ δεν θα διαμένει σε αντίσκηνα ή αυτοσχέδια καταλύματα’»


3. …Στις 23 και 24 Ιουνίου 2005, 11 παραπήγματα, που ανήκαν σε Αλβανούς Ρομά που διέμεναν νομίμως στην Πάτρα, κατεδαφίστηκαν ενώ οι ιδιοκτήτες τους έλειπαν σε αναζήτηση προσωρινής εργασίας. Η λεγόμενη «επιχείρηση καθαριότητας» πραγματοποιήθηκε από ομάδες του Δήμου και της Νομαρχίας σε στενή συνεργασία, υποτίθεται για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αρουραίων και των ποντικών. Σε αρκετές περιπτώσεις κατά το 2004, δεκάδες οικογένειες Αλβανών Ρομά διώχτηκαν διά της βίας από τα σπίτια τους (sic) … στην περιοχή των Πατρών χωρίς να μεταστεγασθούν ή να αποζημιωθούν….
Από την Διεθνή Αμνηστία

4. Αν θέλετε δε να γελάσετε, με το πώς ξοδεύεται το 3ο κοινοτικό πακέτο στο Υπουργείο…

5. και πιστώσεις; Αβέρτααααα
a) διατίθεται πίστωση 169.420 € επιχορήγηση στην Αναπτυξιακή Εταιρεία ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε για τη Δημιουργία Ιατρικοινωνικού Κέντρου Φροντίδας για Τσιγγάνους στην Περιοχή γηπέδου του Δήμου Αιτωλικού…
b) διατίθενται 161.621 € ως επιχορήγηση Κέντρου Πληροφόρησης και Υποστήριξης Κοινωνικά Αποκλεισμένων Ομάδων «Εύξεινη Πόλη» για το Ιατρικοινωνικού Κέντρου Φροντίδας για Τσιγγάνους στο Δυτικό Τμήμα (Συνοικία Χελιμόδου) του Δήμου Γαστούνης.
c) διατίθεται πίστωση 225.000 € επιχορήγηση στην ΚΤΑΔΔΑ Α.Ε για τη Δημιουργία Ιατρικοινωνικού Κέντρου Φροντίδας για Τσιγγάνους στην Περιοχή Σαγέϊκα του Δήμου Μόβρης.
d) διατίθενται 150.000€ επιχορήγηση στην ΑΔΕΠ για το έργο Υποστήριξη Λειτουργίας Ιατροκοινωνικού Κέντρου για Τσιγγάνους στο Δήμο Πατρέων.
e) Τη δημιουργία οικισμού για την αντιμετώπιση του προβλήματος της στέγασης των τσιγγάνων, με προκατασκευασμένες κατοικίες, αποφάσισε ο δήμος Ροδίων, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες με την συμμετοχή εκπροσώπων του ΥΠΕΧΩΔΕ.

6. Με εξώσεις απειλούνται αρκετές οικογένειες αθίγγανων επειδή δεν τους έχει καταβληθεί το επίδομα ενοικίου όπως γινόταν στο παρελθόν επί δημοτικών αρχών Βαρκάρη και Παντελάρα.
Οι οικογένειες αυτές εξέφρασαν έντονα χθες τα παράπονά τους στο Δήμο της Χίου, το συμβούλιο του οποίου έχει αποφασίσει πάντως να καταβάλλει ετησίως 2.400 ΕΥΡΩ ανά οικογένεια.
Οι εκπρόσωποι των αθίγγανων, όπως είπαν στη "Δ" ζητούν να τους δοθούν άμεσα 1.200 ΕΥΡΩ ώστε να πληρώσουν τα ενοίκια επικαλούμενοι την απειλή των εξώσεων σε 14 συνολικά οικογένειες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.
Το υπόλοιπο εδώ


Τι γίνεται ρε γαμώ τον Κούγια μου. Όλοι τα «παίρνουν» εκτός από μένα; Πιο πολύ όμως μου τη σπάνε αυτοί που τα «παίρνουν», για να τα «πάρουν» οι γύφτοι… Που παίζουν και άψογο κλαρίνο…

Ακούς Βαλιανάτε;

5 σχόλια:

Greg είπε...

Μια και μπήκες στα "χωράφια" μου, θα σε αναδημοσιεύσω...

I 'll pay the dues την Πέμπτη...

i-fallos (Καπεταν Ηρεμος) είπε...

Προβληματίστηκα!

Δεν πρέπει να ‘χω χιούμορ!

Γιατί με αυτά που περιγράφω στο post, θα ‘πρεπε να γελάω μάλλον, παρά να στενοχωριέμαι. Άλλωστε, "σιγά τα ποσά " σε σχέση με άλλα που κλέβονται…

Για ρατσιστής δεν με νοιάζει αν χαραχτηριστώ! Έχει χάσει για μένα την σημασία της η λέξη με κάτι αυτοπροσδιοριζόμενους ως αντιρατσιστές σαν τον Βαλιανάτο, τα παρατηρητήρια, συνασπιστήρια κλπ. Για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στο αντιρατσιστικό φαγοπότι κοπιάστε

Είναι επίσης απόλυτα αυτονόητο (!), ότι:

1. Αντιρατσιστής, προοδευτικός, τελικά άνθρωπος ρε αδερφέ, σημαίνει να διεκδικείς τσάμπα σπίτι και οικόπεδο ειδικά για το γύφτο! Να μπορεί αυτός ο «αδικημένος» (εδώ και 600 χρόνια) να πουλάει το «χάχα» του, να βάζει τα παιδάκια των φαναριών που εκμεταλλεύεται κάτω από ένα κεραμίδι, να τους σπάει και κανά χέρι ή πόδι, ώστε να ζητιανεύουν αξιοπρεπώς στον άγιο Παντελεήμονα ή να πουλάει κανά-δυό απ’ αυτά, για να πάρει αμάξι και χρυσή καδένα 1cm.

2. Αντιρατσιστής σημαίνει, μόνο να προβλέπεις την αύξηση των Ανθρώπων με τα Μαύρα και τους αγκυλωτούς σταυρούς, που δημιουργεί το ξεφτίλισμα από σένα τον ίδιο των εννοιών
του ανθρώπινου δικαιώματος,
της αλληλεγγύης,
της κατανόησης της διαφοράς.
Το ότι δημιουργείς 1000 τέτοιους, με κάθε provocative (wow!) θέση που παίρνεις, για να επιβεβαιώσεις τον αυτοπροσδιορισμό σου, λίγο σε νοιάζει.

Γι’ αυτά δεν τσαντίζομαι. Τα έχω αποδεχθεί.

Αλλά να με βγάλεις μωρή λούγκρα κολλητό του Χίου, δεν το ανέχομαι…
Βλάχα. Βλαχάρα. Τελειωμένη. Τελευταία…

Και επιμένω όσο κι' αν δεν σ' αρέσει! Οι γύφτοι παίζουν καλύτερο κλαρίνο από τον Βαλιανάτο.

Να μάθεις…

Ανώνυμος είπε...

εσύ θα πρέπει να ξέρεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πώς πάνε τα μαύρα εξ ΙΔΙΑΝ πείρας!

Ανώνυμος είπε...

Θεωρητικά, η φορολογία παίζει τον ρόλο αναδιανομής τους εισοδήματος: Παίρνει από αυτούς που έχουν, υπερ αυτών που δεν έχουν και για το σύνολο μέσω δημόσιων αγαθών.
Εαν μπορείς να αποδείξεις ότι ο οποιοσδήποτε επιχορηγούμενος, ΡΟΜ ή μη, δεν δικαιούται της επιδότησης του, κάντο.
Επίσης μπορείς να μου εξηγήσεις πως, η παραμονή σε καταυλισμούς, θα βελτιώσει το επίπεδο παιδείας των ΡΟΜ, ώστε να μη βγάζουν τα παιδιά τους στα φανάρια;

Ανώνυμος είπε...

Απολαύστε τον!


http://www.youtube.com/watch?v=sZxg2o7YB3g